Zimní luxusní menu ve Sběrkách 2025
11.11.2024
Rezervace jsou plně obsazené! Děkujeme!
Vážení zákazníci,
připravujeme pro vás na konec ledna a začátek února 2025 několik termínů oblíbených degustačních akcí. Tentokrát jsme se rozhodli, že vám nabídneme něco nového a netradičního, luxusního. Naše menu vychází z klasické francouzské kuchyně, my ho lehce zmodernizovali, odlehčili a máte se na co těšit. Čeká vás čtyřchodové degustační menu zaměřené na mořské ryby, doplňovat ho bude jeden Crémant a dvě bílá suchá vína. Hlavním chodem bude čerstvá (nemražená!) ryba Jazyk obecný, prodávaný pod jménem mořský jazyk. Je to žádaná mořská ryba z řádu platýsů, z čeledi jazykovití. Její tvar těla se uzpůsobil životu u mořského dna. Obývá oblast severovýchodního Atlantského oceánu a je neskutečně lahodná. Její jedinou nevýhodou je vyšší cena, proto cena degustační akce vyskočila nahoru. Ale při testování a focení celého menu jsme byli všichni naprosto nadšení z celkového výsledku!
Večerní a obědové termíny se budou konat 31.ledna 2025 od 18.30 hodin, 01. února 2025 od 13.00 hodin a od 18.30 hodin, 7. února 2025 od 18.30 hodin a 08. února 2025 od 13.00 a od 18.30 hodin v našem degustačním areálu Sběrky (S.K.Neumanna 1978, Brandýs nad Labem).
Podávat se bude toto menu:
* Lososový tatarák s avokádovou pěnou, zelené jablko a naše bageta, sklenka Crémantu de Bourgogne od Jean Lorona
* Zimní salát s hruškou, plněný větrníček se sýrem Gruyére, sklenka Grüner Veltliner 2023, Weingut Haimer
* Sole Meuniére (Jazyk mořský) s oříškovým máslem, glazované brambůrky, sklenka Chardonnay pozdní sběr 2023, Vinařství Jindřich Kadrnka
* Panna Cotta s malinami, mangem a bílou čokoládou
Cena celého degustačního menu je 1.450,-Kč za osobu.
Děkujeme moc a těšíme se na viděnou!